OM REKYL

dscf5360

Det här är Rekyl

REKYL handlar framförallt om varför vi gör saker än vad vi gör. Vi hyllar våra veteraner för alla förtjänstfulla insatser utomlands och alla soldater som i ur och skur håller gränsen. Det är vårt uppdrag att ge support till bröder och systrar som får jobbet gjort. Supporten behövs både före, under och efter tjänstgöring. Vi tar inget för givet. Fred, frihet och demokrati är inget jippo som styrs upp med några års mellanrum. Det är något som måste göras dagligen. Det är därför vi mäter vår framgång i vilken skillnad vi gör i samhället. Vi som driver REKYL är Lapplandsjägare och veteraner. Allt gott kommer av iskyla och hård vind, 200 km norr polcirkeln.

Hur det hela började

Få epoker i livet har präglat oss som individer så mycket som våra militära erfarenheter. Gruppen är större än uppdraget. Tilliten till kamraterna och viljan att ge allt när det behövs skapar band som sträcker sig bortom kontraktens bäst-före-datum. I långa övningar i fred och i skarpa insatser i krig. För oss började det på Lapplands jägarregemente i Kiruna, 200 kilometer norr om polcirkeln. Vårt förband må vara nedlagt, men vi håller ihop leden och fortsätter som om ingenting hade hänt.

Från vännerna på I22 kom de första riksdalerna till VRR i en kampanj som överträffade målet. Det gav oss hävarm som fick oss att grunda REKYL. Flera av oss har tjänstgjort i utlandsstyrkan och uppslutningen är bred när det kommer till att stå bakom våra kamrater under och efter insats. I samarbete med VRR lanserades specialdesignade t-shirts. Allt överskott gick oavkortat till VRRs krigskassa, så alla som köpte dessa produkter bär inte bara en tröja, de bär även en broder.

Vi som står bakom Rekyl

Vi som står bakom Rekyl heter Daniel och Jon. Vi arbetar båda med kommunikation till vardags. Vi tjänstgjorde tillsammans under värnplikten i Kiruna, those were the days. Det är snart 25 år sedan. Vi har valt att starta ett företag som är den juridiska parten av Rekyl. På så sätt skiljer vi på våra och företagets pengar. Kontrollerat av en revisionsbyrå. Det är tryggt för oss, och för dig som väljer att stötta svenska veteraner genom oss. Vårt arbete med Rekyl sker på vår fritid – tidig morgon och sen kväll. Verksamheten har ingen koppling till våra förvärvsarbeten. Verksamheten är politiskt- och religiöst obunden.

dscf5371

REKYL IN OMNIA PARATUS AB
ORG.NR: 559059-3074
KRISTIANSBORGSALLEN 10
722 19 Västerås