Boktips: Hotet från Ryssland

Ett drygt år in i Rysslands storskaliga invasion av Ukraina är det tydligt att det inte blir något slut i närtid. Svaret på det ligger i hur Ryssland och ytterst Putin resonerar om sin omvärld och Rysslands roll som de med våld försöker stöpa om. I boken Hotet från Ryssland beskriver Oscar Jonsson, doktor i Rysk krigföring på Försvarshögskolan, bakgrunden till det ryska politiska systemet och den imperialistiska kulturen och hur det skiljer sig radikalt från världsbilden vi har i väst.

Boken ger dig också en bild av vilka hotbilder vi står inför utöver det rent militära, där cyberhotet, informationshotet, underrättelsehotet och inte minst det ekomiska hotet är de tydligaste spelpjäserna.

Det här klart läsvärd och lättläst som inte går omvägar utan tydligt beskriver den ryska agendan och som också sätter Sverige i en rysk kontext.

Du kan även lyssna på RekylPoddens avsnitt med Oscar Jonsson: https://open.spotify.com/episode/2egMCtCkffm7E0tFKr0lek?si=b0282fba11104b38

Författare: Oscar Jonsson

Förlag: Mondial

https://www.bokus.com/bok/9789180022767/hotet-fran-ryssland/

Rekyl
You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway