• Inga produkter i varukorgen.

det här är rekyl

Social Impact

Vi hyllar våra veteraner för alla förtjänstfulla insatser utomlands och soldater som i ur och skur håller gränsen.

Det är vårt uppdrag att ge support till bröder och systrar som får jobbet gjort. Vi är med och stöttar före, under och efter tjänstgöring.

Vi tar inget för givet. Fred, frihet och demokrati är inget jippo som styrs upp med några års mellanrum. Det är något som måste göras dagligen. Det är därför vi mäter vår framgång i vilken skillnad vi gör i samhället. REKYL opererar inte som andra företag, vårt mål är större än att bara tjäna pengar. Med kraften av ett företag bygger vi ett starkare samhälle genom att stötta veteraner, soldater och officerare som ger sin bästa tid i livet till att skapa säkerhet och frihet för medborgare i vårt avlång land.

Det här ställer stora krav på hur vi jobbar, men vi har förmånen att samarbeta med några av de bästa individerna, företagen och organisationerna vi känner.

Genom att alltid låta en del av vårt överskott gå till ideella Veteranorganisationer ser vi till att det finns ytterligare ett lager av stöd till de män och kvinnor som får det tufft att komma tillbaka till samhället efter avslutad utlandstjänstgöring.

Det som får det här att fungera är att så många delar vår vision. Som inte bara vill bära en tischa, utan även bära en syster eller en broder.

Det är därför vi driver vår e-handel.

Mottot GE FAN ALDRIG UPP har blivit vår kompass. Viljan att göra det bästa av varje situation. Det är många som tänker likadant, vi kallar dem vår familj, oavsett vilken hand man fått tilldelad, oavsett var man står i samhället, oavsett åsikter.

Vi arbetar asymmetriskt och tar fram de produkter som vi själva tror på – det finns med andra ord ingen röd tråd i vårt sortiment, därför så finns vi på Systembolaget med vår egen öl – Veteranöl, vi har Rekylkaffe i vår shop, T-shirtar, patchar och posters – vad som kommer i framtiden är det vi jobbar på just nu.

SAMARBETEN SOM SKAPAR EFFEKT

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Det finns ingen gräns för vad vi kan uppnå när vi samarbetar. När vi kavlar upp ärmarna och går mot samma mål.

REKYL har sedan starten utvecklat nära samarbeten med andra för att skapa effekt. Eftersom vårt mål är att bygga ett starkare samhälle så valde vi att stötta våra utlandsveteraner tillsammans med Veteranstöd Rapid Reaction. Tack vare det samarbetet är vi idag Sveriges största privata sponsor av veteranstöd. Något vi är mycket stolta över. Med delad målbild visade vi att summan blev större än delarna.

Gula Bandet och Sveriges Veteranförbund gör ett fantastiskt arbete med att driva opinion och driva veteranfrågan nationellt, inte minst genom att vara med att organisera veteranträffar lokalt och även Veterandagen 29 maj varje år. REKYL har också den stora äran ha både Gula Bandets och SVFs produkter i vår butik som genererar överskott till dessa organisationer. 

Fallskärmsjägarklubben och REKYL stod för den enskilt största insamlingskampanjen när Fallskärmsjägarna tjänstgjorde i Mali. 113.000 SEK veteranstöd.

Fallskärmsjägarklubben är också vår samarbetspartner i den episka tävlingen Para Endurance Race som går i Karlsborg varje år. Tävlingen är den civila versionen av Örnmarschen, som är ett av uttagningsproven för att bli fallskärmsjägare.

Hemvärnet – rikets ryggrad – införde 2019 Uniform-på-jobbet-dagen. Det här blev ett oerhört lyckat samarbete där vi tillsammans med Rikshemvärnsrådet tog fram t-shirten Överallt-Alltid för att synliggöra alla hemvärnssoldater som finns över hela vårt avlånga land. Överskottet gick till Sveriges Veteranförbund som REKYL hade äran att sponsra med 72.000 kronor. Många vinnare i detta samarbete.

Mercedes-Benz Malmö vars VD var snabb på bollen när REKYL var i stort behov av kunna sköta e-handelslogistiken och behövde ett rejält arbetsfordon. Vi har den stora äran att ratta en Merces-Benz X-Klass som vi disponerar till vardags.

Så här bygger vi ett starkare samhälle

Tiden är förbi när samhället kunde formas från toppen. Från och med nu kan vi alla skapa det samhälle vi vill ha.

Ingen behöver längre vänta på att andra ska kliva in och styra upp läget. Den makten har vi alla. Verktygen finns där framför näsan på oss.

REKYL har valt att bygga ett starkare samhälle genom att stötta våra utlandsveteraner och våra kvinnor och män som skyddar det vackraste vi har; vår fred, frihet och demokrati. De som ytterst garanterar vårt lands oberoende under sina bästa år och de som väljer att genom militära insatser hjälpa människor i länder till ett liv i fred och säkerhet.

Med kraften av entreprenörskap har vi byggt upp något som inte fanns tidigare. En motor som samlar in pengar till de som på grund av sin utlandstjänstgöring halkar snett och behöver stöd för att komma tillbaka. Varje köp hos oss göra att vi kan växa och hjälpa fler veteraner samtidigt som vi bygger upp ett livskraftigt företag.

Som ett kvitto på att det fungerar blev REKYL utsett till Årets Veteran 2021 av Sverige Veteranförbund för vårt arbete med att synliggöra och stötta utlandsveteraner ekonomiskt.

Idag är vi Sveriges Veteranstödsföretag.

VI SOM DRIVER REKYL

Vi som står bakom Rekyl heter Jon, Christian och Daniel och vi arbetar alla med kommunikation till vardags. Våra vägar korsades första gången under värnplikten på Lapplands jägarregemente I22, Kiruna.

Förbandet lades ner av politiker i tron att den evig freden skulle inträffa. Så blev det inte, därför skapade vi REKYL. Kamratskapen och förmågan att leverera jägarstrid består. Allt gott kommer av iskyla och hård vind, 200 km norr polcirkeln.

Fred och frihet genom överlägsen kommunikation

Sparka in dörren, få förtur till nästa släpp och få inbjudningar till kommande event

Rekyl
You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway