Ep. 28 Dolt nätverk av investerare stöttar Ukraina med över 100 Miljoner kronor, exklusiv intervju med Jonas, a.k.a. QM For Ukraine

När medias intresse för Ukraina störtdyker är det extra kul att lyfta fram de som fortsätter sitt stöd i det dolda. Jonas, som också går under namnet QM For Ukraine i social medier har sedan Rysslands fullskaliga invasion samlat in avsevärda summor från investerare för att stötta Ukraina privat. Det här är med egna skattade pengar, och nätverket ser sig som investerare i Ukraina frihet och demokrati. 

Nätverket spänner internationellt och främst går insatserna till sjukvårdsmateriel och fordon, men även termiska drönare finns på återkommande listor över önskat materiel från ukrainarna. De har redan stöttat med över 100 Miljoner kronor och tänker fortsätta så länge det behövs.

Det är såklart en ära för oss på REKYL att köra ett till samarbete med QM, där vi tillsammans ser till att skeppa ner massvis med sjukvårds-kit som kommer direkt till soldaterna vid fronten. Varje kit kommer att kunna rädda liv – sjukvård är en stor bristvara. 

Vill du komma i kontakt med Jonas för att bidra med ytterligare kapital för att stötta Ukraina så mejlar du hq@rekyl.org 

Här hittar du Jonas på Instagram

@qm_for_ukraine

Tilde

@addenbrooke

Operation Aid

https://www.operationaid.org/

Svenska bussarna

https://svenskabussarna.com/

Dokumentär 20 dagar i Mariupol 

https://www.svtplay.se/video/jpoRk2x/dox-20-dagar-i-mariupol

SVT Dokumentär om svenskar i Ukraina

https://www.svtplay.se/svenskarna-i-ukraina

Ukraina-skjortan

https://rekyl.org/stodet-till-ukraina/

Rekyl
You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway