• Inga produkter i varukorgen.

ENSAMMA VARGEN 2.0

SKOGEN ÄR VÅRT HEM™

FÖR DIG SOM REDAN KÖPT ENSAMMA VARGEN

Här hittar du instruktioner för montering och konfigurering av sovsystemet

REKYLS ENSAMMA VARGEN 2.0

I minnet har vi erfarenheterna från knäppetältsdelen som användes flitigt året runt under värnplikten i Kiruna och i Arvidsjaur. Lösningen kallades för “Ensamma Vargen” bland oss jägare. Det var värdelöst. Man blev alltid blöt. Men det var då. Vi har tagit fram ett eget system, som fungerar året runt på skogen, det ska vara lätt, rymligt och snabbt att sätta upp samt ännu snabbare att packa ihop. Inte minst. Kondensproblemet ska vara minimalt. Ni som sovit ute i puppa 4-5 dygn under hösten kan säkert relatera till kollapsade sovsäckar på grund av dålig ventilation. Vi kallar vår miniförläggning för Ensamma Vargen 2.0.

2 MINUTER SENARE OCH DIN FÖRLÄGGNING ÄR KLAR FÖR EN TUPPLUR - MYGGFRITT - KONDENSFRITT

Du hinner alltså dra igång en hurra med kokkaffe innan du börjar sätta upp förläggningen. Du är klar innan kaffet kokar. Bryta förläggningen går ungefär på samma tid. På två minuter har du ett bra skydd mot regn, vind och även snö i skogsmiljö. Du slipper dessutom mygg och knott i kombination till minsta möjliga kondens. Ytan på bodelen är rymlig, du har förvaringsfack, möjlighet att torka kläder, hänga upp en lampa. Det finns gott om plats för att ta in din packning om du önskar. Överhänget på tarpen ger dig möjlighet att laga mat och förvara prylar skyddat från regn.

Med tillbehören “Huggormen” och “Grisen” samt med vår linsträckare “Fästingen” (se mer i butiken) så försvinner en hel del fippel och tid vid uppsättning och nertagning.

Det är alltid en balansgång mellan hållbarhet, funktion och vikt. Vi tycker att vi fått till det bra utifrån hur vi tänker. Du kan komma undan med en vikt på ca 1,3 kg. På köpet får du ett fantastiskt klimat i ditt sovsystem som är rejält tilltaget. Less is more.

AVSKALAT, PRAKTISKT OCH FUNKTIONELLT

Vi har skippat alla “bells and whistles”.
Ensamma Vargen är rymligt, tåligt, lätt och tar liten plats i ryggan.
De funktioner som behövs finns. Resten har vi tagit bort.
Vi har lagt en särskild omsorg på materialval, gjort särskilda förstärkningar och har stålringar i de flesta av fästpunkterna men ändå lyckats få ner vikten till 1.2 -1,3 kg.

Utrymmet i Ensamma Vargen är väl tilltaget för en person. Du får med dig den utrustning du behöver för natten och lite till.

Tarpen 3*3 är tillverkad i 15D sil/nylon/sil (och har dubbla tyg och metallringar på de punkter som utsätts för starka påfrestningar i grisväder. Med sina 19 fästpunkter är möjligheterna i princip obegränsade.

VI HAR TAGIT FRAM ETT HELT UTRUSTNINGSKIT

Om du har en massa grejer hemma som du kan använda ttill Ensamma Vargen så kan du använda dem, vi tänker….Hur många uppsättningar tältpinnar behöver du? Visst våra superlånga tältpinnar kanske är att föredra, detsamma gäller linor i Dyneema®, våra uppsättningssystem med anpassade packpåsar osv. Men du MÅSTE inte ha dessa grejer, utan du kan göra dina egna lösningar. På så sätt kan du spara en slant.

Ensamma Vargen kommer i sitt grundutförande med tarp och innertält. Vi har tagit fram tillbehören som är anpassade för systemet och underlättar användningen markant, du avgör själv vad du behöver.

SPECIFIKATIONER

Tyg: 15D Sil nylon Sil och 50D PE Nylon i botten. Utsatta ställen är förstärkta och tillhörande anslutningar är gjorta i metall. Observera att silikonbehandlade vävar med genomgående sömmar bör behandlas med en blandning av silikon och lacknafta. En mycket enkel procedur.
Vattenpelare: 3000 mmVp.
Dragkedja: 2 delad i ytterdörr och i myggnät.
Ventilation: Jajamänsan – Kondensfritt.
Till varje Ensamma vargen medföljer: Tarp, innertält, packpåse för respektive del. Tältpinnar, linkit etc går att köpa till vid beställning.
Färg: Grön.

Några avslutande tankar från oss på REKYL

Vi vet att vi inte kan göra en lösning som passar alla. Men vi har valt att göra en lösning som passar många. Fokus har varit låg vikt och enkelhet. Dessutom har vi varit måna om att kunna erbjuda en lösning som inte drar iväg för mycket i pris. Detta utan att tumma på kvalitet eller funktion.

 

Hur vi resonerar kring materialval kan ni läsa här. Det finns lika många åsikter som det finns lösningar. Vi är själva ute året runt, sommar som vinter och har en uppsjö med olika tält, hammocks och tarpar. Men den här lösningen har vi saknat. Tält är ofta onödigt och oavsett fabrikat så kommer kondensen. I synnerhet på hösten i de Västmanländska skogarna, då vinden är stilla och luften är fuktig. Den snabba enkla lösningen som känns luftig och ledig och som fungerar i skogsmiljö har vi saknat. Snabb att sätta upp. Rymlig och kondensfri. Vi hoppas ni gillar den.

/Vännerna på REKYL

ENSAMMA VARGEN 2.0

SKOGEN ÄR VÅRT HEM™
BESTÄLL I SHOPEN
Rekyl
You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway