REKYL RESILIENCE

2023

Skapa handlingsfrihet och motståndskraft

Rekyl expanderar för att möta en ny verklighet. Den här heldagen består av funktionell träning utomhus kombinerat med övningar för att öka den mentala skärpan, därutöver kör vi specialkurser i mörkerorientering och i att stoppa blödning. Det här är en del i vår strävan att bygga ett starkare samhälle genom kapabla individer.

FUNKTIONELL FYS, MÖRKERORIENTERING och STOPPA BLÖDNING

Tillsammans i grupp genomför vi momenten ledda av professionella instruktörer.
Till vår hjälp tar vi hjälp av några av de främsta på respektive område. Instruktörerna har mångårig erfarenhet av aktuella ämnen samt besitter den pedagogiska erfarenhet som behövs för att lära ut. Utbildningen görs till självkostnadspris. Lunch ingår.
Allt börjar med dig och din förmåga. Haka på vår utbildningsserie som ökar dina kunskaper och färdigheter inom en rad olika områden. Håll utkik efter vår utbildningsdag som går av stapeln under 2023.

FUNKTIONELL FYS  

Programmet som bygger handlingsfrihet och motståndskraft med fysisk och mental träning, och vädret, ja det ger skinn på näsan. Träning med kropp, sandsäck och viktväst.

MÖRKERORIENTERING

Introduktion, taktik och praktik för att orientera i mörker. Distanserna är korta för att du snabbt ska bli bekväm med terrängen och mörkret.

UTBILDNING I STOPPA BLÖDNING

av erfarna TCCC och TECC-instruktörer (Tactical Combat Casualty Care & Tactical Emergency Casualty Care) Du får sätta tourniquet och öva tamponering i ett realistisk scenario.

Rekyl Resilience t-shirt 

Lättare lunch

Utspisning på kvällen

Träffa andra framåtlutade människor 

Rekyl Resilience: 2.990kr

Inget kompenserar för praktisk övning

Nytt datum kommer!

VÅRA INSTRUKTÖRER

RIKARD

Lång erfarenhet av att träna atleter på elitnivå. Han har programmerat CrossFit games-atleter, fotbollsspelare i Premier League och Allsvenskan och hockeyspelare i NHL och SHL. Bakgrund inom amerikansk fotboll på SM och EM-nivå. Hjälper människor med skador för att kunna återgå till aktivitet.
Framförallt väldigt van att jobba med människor på alla nivåer och utmana dom vart dom är idag.

STEFAN

Lång erfarenhet som instruktör och utövare inom taktiskt sjukvård i myndigheter, inom Tactical Combat Casualty Care (TCCC) och Stop the bleed. Arbetat nationellt och i internationella miljöer.

MATTIAS JACOBSSON & JOEL ENGFELDT

Mattias och Joel är orienterare som rör sig enkelt i mörkret och har lång erfarenhet av att snabbt planera rutten på kartan och pedagogiskt introducerar dig till mörkerorientering.

FYSISK OCH MENTAL TRÄNING

Programmet bygger på att kombinera styrka och uthållighet med uppgifter som skärper den kognitiva förmågan.

Träningen är designad för att passa alla, kvinnor och män som vill utvecklas genom att kliva utanför komfortzonen och veta att när träningen är klar så har nålen flyttats framåt.

Vi tränar i grupp med redskap som funkar utomhus, ofta med bara kroppen och varandra som redskap, men även med sandsäckar, viktvästar eller annat bärbart.

Fysisk träning har också den fina egenskapen att den ökar hjärnans plasticitet, dvs förmåga att forma nya banor och göra nya kopplingar. Det är såklart något vi kommer utnyttja för att öka problemlösningsförmågan.

MÖRKERORIENTERING

Vi har letat med ljus och lykta efter utbildningar som bygger kapabla individer som vi kan erbjuda till allmänheten. Men det var lättare sagt än gjort. Därför börjar vi nu bygga upp dessa under REKYLs paraply.

Nattorienteringen vet i är efterfrågat, inte minst med erfarenheten från tävlingen Para Endurance Race som vi arrangerar tillsammans med Fallskärmsjägarklubben i Karlsborg.

Här går vi igenom taktik för att göra nattorienteringen enklare, med planering och vägval. Distanserna är korta för att du snabbt ska bli bekväm med terrängen och mörkret.

STOPPA BLÖDNING

När du väl behöver stoppa en allvarlig blödning vill du veta att du har kunskapen och behärskar både Tourniquet och tamponering.

Du kommer att sätta Tourniquet på dig själv och på en annan person under ledning av TCCC och TECC-instruktörer (Tactical Combat Casualty Care & Tactical Emergency Casualty Care). Du kommer också att få genomföra tamponering på kroppsdelar där du inte kan applicera tryck på samma sätt som med Tourniquet. Det här görs med dockor som också simulerar pulserande blod för att skapa realistisk situation att arbeta med.

Att kunna stoppa en allvarlig blödning är kritiskt för att rädda liv. I värsta fall tar det bara tre minuter innan det är för sent.

Den här utbildningen är ett av stegen i en längre utbildning. Steget Stoppa Blödning kommer efter denna heldag att kosta 3.900, men till det här eventet ingår utbildningen. 

SNABBT OM EVENTET

Dag: Våren 2023
Tider: TBA
Plats: TBA
Utrustning: Vi kommer att vara utomhus mestadels, så kläder för väder + ombyte. Vattenflaska, kompass och pannlampa. Exempel på klädsel: tights + shorts eller träningsbyxor, funktionströja + vindjacka, träningsskor, funktionsstrumpor, beanie, eventuellt handskar.
Dusch: TBA
Pris: Självkostnadspris, 2990kr

Antal platser: begränsat

Parkering: TBA

Samling: TBA

Det här ingår

Funktionell Fys 

Program med fysisk och mental träning, och vädret, ja det ger skinn på näsan.

Utbildning i Stoppa Blödning

av TCCC och TECC-instruktörer

(Tactical Combat Casualty Care & Tactical Emergency Casualty Care)

Mörkerorientering

Introduktion, taktik och praktik för att orientera i mörker.

Rekyl Resilience  t-shirt 

Lättare lunch

Utspisning på kvällen

Träffa andra framåtlutade människor 

FRÅGOR & SVAR

Är det här för alla?

Den här heldagen är anpassad för att vem som helst med grundfysik ska ta med sig värdefulla kunskaper hem, och såklart köra ett riktigt skönt utomhus-pass.

Varför stoppa blödning och inte hjärt- och lungräddning?

Kunskapen i HLR är relativt spridd i Sverige, men det är betydligt färre som kan hantera en allvarlig blödning. Det här är också viktig kunskap för alla som tränar och tävlar i äventyrssporter, men även för alla som ägnar sig åt jakt eller tävlande i IPSC.

Varför mörkerorientering?

Dels är det ett bra sätt att känna sig trygg i mörkret och dels är det efterfrågat av många som deltar i tävlingen Para Endurance Race som Rekyl arrangerar tillsammans med Fallskärmsjägarklubben.

KÖPVILLKOR

Det här eventet har varit riktigt kul att ta fram och framförallt känns det viktigt att göra specialutbildningarna tillgängliga, allt är till självkostnadspris.

Alla våra utgifter går åt till att rigga eventet och köpet är bindande. 

Skulle eventet flyttas eller ställas in kan du om du vill få pengarna tillbaka, men du också välja att behålla din biljett till ett senare tillfälle. 

Du kan sälja din biljett vidare, då behöver vi veta vem som tar över, kontakta oss då på hq (@) rekyl .org

Rekyl
You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway