EVERYDAY CARRY

Det vi bär med oss är det vi kan använda för att underlätta i vardagen. Men även om något skulle skita sig, som att bussen eller bilen går sönder och vi behöver ta oss en sträcka till fots, i regn eller tryckande hetta. Eller om någon skadar sig. Det är då det vi bär med oss kan öka handlingsfriheten och motståndskraften. 

EVERYDAY CARRY, ELLER EDC som det förkortas, betyder kort och gott lite utrustning som du bär på dig och med dig varje dag. Utvalda små nyttoprylar som kan underlätta för dig. 

Några exempel på vad en EDC kan innehålla: 

 • Armbandsur, för koll på tiden utan att slösa på mobiltelefonens batterier eller när mobilen dött
 • Kontanter, för betalning när plastkort, terminaler o dyl slutat att fungera, för en tjänst, för en vara eller som muta
 • ID-kort, för att kunna legitimera dig
 • Tändare eller tändstickor, som kan förvaras i en liten behållare på
  nyckelknippan
 • Fällkniv, gärna en liten av schweizisk armémodell, med flask- och
  konservöppnare
 • En liten men pålitlig kompass.
 • En liten ficklampa eller pannlampa
 • En penna för att kunna notera eller lämna ett meddelande

En del väljer att göra en separat nyckelring med det viktigaste som de reflexmäs- sigt tar med på samma sätt som nycklar, plånbok och mobiltelefon. Andra expanderar utrustningen till att omfatta mer och bär med sig den i en ryggsäck eller väska.

En flaska vatten, en liten ficklampa, enklare eller mer avancerad sjukvård, en mössa, någonting att tugga i sig. Egentligen är det inte särskilt svårt, det handlar om att hitta balansen mellan hur mycket eller lite du ör beredd att ha med dig och väga det mot den eventuella nyttan. Och sen vara beredd att anpassa innehållet efter situationen. Strandbagen i Spanien har säkert ett annat innehåll en ryggsäcken som bärs på vägen till jobbet i Kiruna vintertid. 

Rekyl
You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway