SKOGEN ÄR VÅRT HEM™

REKYLS LÁVVU

FÖR DIN BEREDSKAP, UTHÅLLIGHET, ÄVENTYR PÅ SKOG OCH MARK

Se filmen med prototyp 4 – Nu är vi nästan helt klara!
Det här har tagit tid och det har blivit många nätter i vår Lávvu. Och vi har börjat om från början 2 gånger. Men nu börjar det arta sig. Se filmen för en enklare presentation Vi kommer att fylla på med mycket mer information när vi går in i  tillverkningsfasen. Läs specifikationerna längre ner och anmäl ditt intresse längre ner på sidan så håller vi dig i loopen, anmält intresse betyder inte någon form av förbindelse utan ett sätt för oss att dela med oss av information kring projektet.
Vi planerar att ta upp beställningar under hösten.

REKYLS LÁVVU

I minnet har vi erfarenheterna från Patrulltält 8 som användes flitigt året runt under värnplikten i Kiruna och i Arvidsjaur. Det är möjligheten att kunna elda när kylan och vätan kommer som över tid gör att det fungerar att vara i fält i flera veckor vintertid. Vi vill ta fram ett eget system, som fungerar året runt, är tryggt och har de funktioner vi saknar på många Lávvus. Tanken är att tältet ska höja komfortnivån väsentligt för användarna och för oss själva när vi är ute. Det ska vara enkelt att resa och fälla, vara lätt att bära med sig och fungera året runt. Föreställ dig själv att laga mat i en miljö med snöblandat regn och där vindarna river i tältduken och du sitter varm, i en torr och skyddad miljö och hör knastret från kaminen. Det enda som stör är tiden det tar för kokkaffet att sjunka. Det är livskvalitet att kunna ha skogen som sitt hem.

LÅG VIKT, SMARTA FUNKTIONER OCH UTE ÅRET RUNT

Det är alltid en balansgång mellan hållbarhet, funktion och vikt. Vi tycker att vi fått till det bra utifrån hur vi tänker. Du kan komma undan med tält och vedkamin till en vikt på 4,5-5 kg. Och då har du ett tält anpassat för alla säsonger, på köpet får du ett fantastiskt klimat med värme i ditt tält. Lämnar du kaminen hemma så kan du dra av ca 3 kg. Alla ventiler är försedda med myggnät och ventilerna går att reglera så att du får den ventilation du önskar. Dörren har en 3-delad kedja så du kan även reglera ventilation genom dörren. Med stormmattorna kan du skapa en dragfri miljö och eldar du i tältet kan du öppna tilluftsventilen som sitter bakom platsen för kaminen. Det medför att kalldrag i tältet i princip försvinner.  Vi har även en sockel i ingången, det jobbiga är att du måste lyfta på fötterna när du går in och ut. Det fina är att sockel bidrar till ett stabilare klimat i tältet. Vi planerar även att erbjuda ett innertält som tar upp ca halva innerytan.

SPECIFIKATIONER

Tyg: 15D Silnylon och 60D Silnylon i förstärkningar, spännband i nylon, väven är behandlad mot brand.
Vattenpelare: >3000 mmVp.
Dragkedja: 3 delad i ytterdörr och i myggnät.
Ventiler: 2 st försedda med myggnät och reglerbar luftmassa, Dörren går att använda som ventil.
Till varje Lávvu medföljer: Fällbar centrumstolpe (alu),16 st tältspik (alu),stormlinor samt packpåsar.
Färg: Skogsbrun.

Modell “1-2p”
Antal personer: 1-2.
Storlek: 320 cm X 320 cm, h: 160cm.
Vikt: Minimum* setup 1,65 kg. Komplett sats**1,85 Kg

Modell “3-4p”
Antal personer: 3-4.
Storlek: 400 cm X 400 cm, h: 200 cm.
Vikt: Minimum* setup 2,05 kg. Komplett sats.** 2,25 Kg

*Minimum = Lávvu + 8 Tältpinnar och cetrumpåle utan egna packpåsar.
**Komplett sats = Lávvu + 16 Tältpinnar, 8 tältlinor i packpåse samt centrumpåle i egen packpåse.

vedkaminer - några tankar

Det finns en uppsjö av vedkaminer på marknaden som passar den här typen av tält. Vi har prövat flera av de mest vanliga, både de lite enklare i plåt och ultralätta fällbara kaminer i titan. Vår åsikt är att de är bra och prisvärda, vi ska efter sommaren göra en redovisning av dessa kaminer. Vi är säkra på att någon av de vi prövat kommer falla dig i smaken. Men sammanfattningsvis är de alla helt ok och fyller sin funktion mer än väl. Lämna din mailadress nedan så skickar vi info när den är sammanställd.


Men vi har ändå valt att ta fram en egen variant av fällbar kamin i titan till oss själva och som har några egenskaper som vi värderar. Kaminen är tillverkad i Titanplåt, lite kraftigare dimensioner samt är förstärkt, vilket gör den tyngre men å andra sidan robust, det gäller även skorstenen, som har något kraftigare dimensioner. Allt tål lite tuffare tag. Vi återkommer till vår kamin lite senare. Planen är inte att sätta vår kamin i serieproduktion, men när vi väl tillverkar till oss så kan vi givetvis göra några extra. Vi återkommer om detta under hösten.

Rekyl
You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway