Para Endurance Race 2021

24 timmar. 70km. 40 kg.

Nu är det bara timmar kvar innan tävligen Para Endurance Race 2021 drar igång. På fredag kväll hålls den första ordergivningen. På lördag morgon släpps de tävlande ut i okänd terräng för att ta sig dryga 70 km till Karlsborg inom 24 timmar eller mindre.

De kommer möta svårigheter längs sträckan. Det är inte bara en fysisk tävling, den är också en mental övning där det gäller att arbeta med problemlösning. Några tycker att det här är den bästa tävlingen någonsin. Andra tycker att det är det jobbigaste de någonsin varit med om.

Men låt oss backa bandet några år. 5-6 år ungefär. Då idén dök upp om att göra en tävling som hedrade den anrika Örnmarschen, som är en av flera tester som görs för att bli antagen som fallskärmsjägare.

REKYL har sedan start ambitionen att fler ska få upp intresset för Försvarsmakten i allmänhet, och för jägarutbildning i synnerhet. Den fina anda, den kamratskap och de erfarenheter som följer med jägeriet kommer man ha med sig genom hela livet. Det är en lyx vi önskar att fler fick.

På plats under tävligen ställer Fallskärmsjägarklubben upp med funktionärer. 100 lag ska stridsparsvis baxa runt 40 kilo packning. Och det finns bara ett vinnande lag. För ett kilo är ett kilo och en mil är en mil, oavsett vem man är. Det är en djupt rättvis tävling.
Det här är fjärde året i rad vi arrangerar tävlingen och nytt för i år är att Försvarsutbildarna ger ungdomar möjlighet att gå en delsträcka och få träffa fallskärmsjägare. Det här finansieras helt av Försvarsutbildarna vilket gör att oavsett vilka ekonomiska förutsättningar som finns i hemmet finns det nu möjlighet att bli erfarenheter rikare.

Må bästa stridspar vinna
Foto: Jimmy Croona

Rekyl
You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway