• Inga produkter i varukorgen.

REKYLS ISLANDSTRÖJA

100% ULL – TILLVERKAD I SPANIEN – SCHYSSTA LÖNER – SCHYSSTA VILLKOR  – SPÅRBAR EKOLOGISK ULL – REPARATIONSSATS MEDFÖLJER

-”Vet ni vad lycka är pojkar?” -”Nej kapten”. -”Det är när man står blöt och kall efter att ha grävt klart sin snöka och vet att längst nere i ryggsäcken ligger det en torr islandströja”.

/Kn Rune Müller. ARMÉNS JÄGARSKOLA KIRUNA.

TILLVERKAD I EUROPA

Vi har länge letat efter en tillverkare i Europa som kan tillverka tröjan exakt efter originalet, både med samma garntyp, stickteknik och infärgning av garn. Vi tänker att det finns ett ansvar hos oss producenter att försöka lägga tillverkningen så nära våra kunder som möjligt när möjligheten finns. Vi säkerställer schyssta villkor för de anställda och har bra kontroll över tröjans tillverkningsprocess och miljökonsekvenser. Rekyls Islandströja tillverkas i Spanien med ull från spanska ekologiska gårdar och garnet är infärgat med organiska färger som är kontrollerade och klassificerade enligt OEKO TEX systemet. Till Rekyls Islandströja medföljer extra garn utifall du behöver reparera den i framtiden.


ISLANDSTRÖJAN

Historiskt har det funnits två varianter av Islandströjan. Den första versionen (M/47) var tillverkad i 100% Ull och var ofta melerad grå-grön eller grön i färgen, den är svår att hitta idag och var väldigt dyr att tillverka mht till mängden ull som gick åt. Den senare som infördes på 60-talet var tillverkad av 80 % ull och 20 % polyamid och jämt olivgrön. Vi har valt att tillverka versionen i 100% ull. Ärmar och bål är stickade i patentstickning, Muddar och halsresår är i resårstickning, ärmar och bål i s k pressmönster. Muddar och halsresår är dubbelvikta.

Islandströjan tillhörde förstärkt vinterutrustning och tilldelades jägarförbanden vid armén och kustartilleriet (AJS/I22, FJS, KJS, K3 & K4). Tröjan fanns även på en del andra förband inom Försvarsmakten. Islandströjan var i bruk till och med införandet av M-90.

KLASSIKERN PÅ SVENSKA JÄGARFÖRBAND

ARMÉNS JÄGARSKOLA KIRUNA. 1975
BESTÄLL ISLANDSTRÖJAN!
Rekyl
You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway