• Inga produkter i varukorgen.

REKYL startar upp tillverkning av friluftsknivar i Eskilstuna.

BILDER FÖR DELNING LIGGER LÄNGRE NER PÅ SIDAN.

Kniven “Tyrfing” som tillverkas i Eskilstuna har nu lanserats och de första leveranserna till kunder sker under hösten. Tyrfing är den första i en rad modeller som vi planerar sätta på marknaden. Mottagandet av vår första modell har varit långt över vår förväntan.

Två modeller, 1000 kombinationer
“Tyrfing” finns med två olika knivblad, ett med en mer traditionell form och ett knivblad med en form som är anpassad för jakt. Till detta går det att välja färg, härdningsgrad av stål osv. Det finns över 1000 sätt att kombinera en Tyrfing från REKYL.

Ett givet val att tillverka i Sverige
Valet på Eskilstuna som tillverkningsort baseras i huvudsak på kompetensen som finns i staden samt den fantastiska historik med en mängd knivmakare i staden.

Vi ser enbart fördelar med att satsa i Sverige istället för att producera i låglöneländer som över tid dragits med utmaningar i både logistik och varierande valutakurs. Det här blir vårt bidrag till att stötta svensk industri, om än i liten skala. Det gör att vi har koll på att våra underleverantörer erbjuder schyssta löner och villkor till sina anställda, dessutom har vi en omedelbar närhet till våra leverantörer.

Det är kunderna vi lyssnar till
Med nära och tight produktion kan kunderna själva konfigurera sin kniv så som de vill ha den. De vill köpa högkvalitativa produkter tillverkade i Sverige och vi hoppas givetvis på att detta inspirerar andra knivtillverkare att ta hem sin produktion till Sverige.

Hög kvalitet och avancerad härdning
Kniven produceras inom ramen för ISO 9000:2015 med väldigt små toleranser, ända ner till 0,05 mm och härdas i vakuumkammare. Metoden ger möjligheter att härda avancerade stål och uppnå väldigt goda egenskaper. Vakuumhärdning som metod är tidskrävande och väldigt känslig för störningar. Här ställs höga krav på kvalitet och noggrannhet i härdningsprocessen som dessutom är miljöcertifierad.

Knivfakta:
Tillverkning: Eskilstuna, Sverige

Stål: Uddeholm Sleipner
Härdning: 59-63 HRC
Färg: Ceracote, keramisk.
Eggvinkel: 18° – levereras handslipad
Finns att beställa på rekyl.org med leverans sensommaren / hösten 2022

Om REKYL

Företaget REKYL med sitt säte i Västerås är ett snabbväxande e-handelsföretag med konsumentvaruprodukter och har en ungefärlig tillväxt på 40% sedan starten 2016. Företaget säljer allt från kläder till livsmedel med en huvudsaklig målgrupp inom militär, blåljus och friluftsutövare. Företaget har en tydlig ansats till att med sin kommunikation och verksamhet att bidra till ett starkare samhälle. Ett bra exempel på aktiviteter är att företaget donerar ca 3-5% av sin omsättning till svenska veteranorganisationer, exempel är Sveriges Veteranförbund och Veteranstöd Rapid Reaction – pengarna går sedan vidare till att stötta svenska krigsveteraner som psykiskt och eller fysiskt skadats av sin militära tjänstgöring. 

Sedan starten har REKYL donerat över 1 600 000 kr. Företaget grundades av tre kamrater som möttes vid värnplikten under hårda prövningar på Lapplands Jägarregemente i Kiruna 1993. 

För vidare kontakt:
Daniel Ingdahl, partner på REKYL, daniel(kringla)rekyl.org
Ladda hem högupplösta bilder (35 mb, zipfil)

BILDER FÖR SOCIALA MEDIER – FRIA ATT DELA:
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE BILD (WEBBANPASSAD)

REKYL: Jon Svärdhagen, Daniel Ingdahl & Christian Wallenius.

Rekyl
You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway