Snabb uppdatering om Ukraina-stödet

Samtidigt som semestrarna är på väg att rundas av så pågår det febril aktivitet för att stötta Ukraina. Och innan vi fortsätter att berätta om vad som är på gång så passar vi på att tacka dig som är med i våra satsningar. Tack som fan, du gör skillnad!

Just nu är klockor på väg från Japan till de Ukrainska soldaterna i Storbritannien. Våra tappra Hemvärns-soldater utbildar som bekant inom ramen för Interflex och identifierade många luckor i utrustningen hos de Ukrainska soldaterna, bland annat avsaknaden av klockor. Men för att kunna vara på rätt plats i rätt tid och med rätt utrustning krävs helt enkelt en klocka som pallar med krigets krav. 

Samtidigt skeppar vi ner cirka 900 plagg; främst tröjor och byxor, till Ukrainska sjukhus för att de skadade ska kunna ta på sig något efter att sjukvårdspersonalen klippt sönder uniformerna. 

Det är många som vill hjälpa till och vi har fått in flera bra förslag till ytterligare stöd. Några hinner vi dra i här på REKYL, andra hänvisar vi till bl.a Operation Aid som har en fungerade kedja av stöd till så nära fronten det går. 

Det går fort i hockey och snart är hösten och vintern här och då blir det som bekant ytterligare en dimension av misär i kriget. Kyla, regnet och leran. Därför börjar vi redan nu planera för mer stöd anpassat för kärvare årstider. Förhoppningsvis håller några av Ukraina-kaminerna, som vi tog fram tillsammans med en rad andra företag, för ännu en vinter. Men vi tar höjd för att fler kan behöva tillverkas. 

Utöver det är vårt högriskprojekt ullflanell-skjortan i Cordura Combat Wool, eller stridsull som vi kallar den, på väg att bli klar, med beräknad leverans mot slutet av september. På grund av omständigheter i kriget så blev den försenad och inget är klart förrän det är klart så att säga. Men REKYL står hela risken om något skulle inträffa. 

Den stora vinsten är att vi injicerar kapital i landets ekonomi och bidrar till att skapa arbetstillfällen. Vi har fler produkter som produceras i Ukraina, vilket vi kommer berätta mer om så snart vi har något konkret att visa upp. 

Men minst lika viktigt som finansiellt stöd är att vi tillsammans fortsätter hålla facklan brinnande – även i vintermörkret. Våra kontakter i Ukraina blir jäkligt peppade av att det finns människor här i Sverige som visar sitt fulla stöd för dom, och dagligen går runt i i t-shirts med krigsvinnande Ukraina-motiv. 

Något som är helt gratis men betyder mer än du tror är att gilla och dela våra poster i sociala medier. Vi finns främst på Instagram, Facebook, Linkedin och RekylPodden.

Stay frosty

Bildcred: 381:a Bevakningskompaniet

Rekyl
You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway