SWE01

MISSIONEN PÅ HEMMAPLAN

SWE01

INSATSEN SOM ALDRIG TAR SLUT

SWE01 är missionen som pågår här hemma, när vi kommit hem från insats eller när vi själva håller ställningarna med familjen kvar på hemmaplan.

Många hinner uppleva mer under en mission än vad andra hinner med under en livstid. Det är erfarenheter som sätter sina spår. På både gott och ont. Under missionstiden finner man sig snabbt i den nya verkligheten, med nya spelregler och hög personlig insats för att lösa uppgifterna. 

Men väl tillbaka hemma i Sverige börjar dock den riktiga missionen för många, SWE01. När man är själv med sina tankar och erfarenheter. När man möter ett oförstående samhälle och ska leva som vanligt igen. Fast man kanske har förändrats som person.

SWE01 också är en hyllning till alla er som är kvar på hemmaplan, och bär många gånger ett minst lika tungt lass. De har begränsad information, inga splitterskydd och ingen eldkraft att möta de problem finns i vardagen. Med ensamhet, ovisshet och hela ansvaret att ta hand om familjen. 

Foto: Hampus Hagstedt och Torbjörn Glad

BAKGRUND

SWE01 är ett initiativ från Niklas Boija, vi på REKYL samt personer som på grund av sin tjänst är anonyma.

Vi vill lyfta och synliggöra det som pågår här hemma. I det tysta.

Från alla truppslag, över hela Sverigekartan, finns onämnda hjältar som bär på osynliga ryggsäckar. Stridens bördor ska inte bäras på egen hand, de ska delas.

SWE01 FYS

För Niklas, som också är Furir vid Hemvärnet, har träningen varit starkt kopplad till soldatlivet och en ventil efter utlandstjänstgöringarna. Han har varit med att ta fram två fyspass som blåser rent i kropp och själ. 

Den ena är tillägnad minnet av Lt Johan Modigh. 

Modigh 

5 varv, 

1km löpning, 

20 armhävningar, 

1 minut plankan. 

 

Nästa träning är framtagen tillsammans med @badassmountain – ett tvättäkta veteranfyspass

Gruntforce trauma 

5 varv, 

6 pullups, 

8 armhävningar 

10 marklyft (kroppsvikten på stången)

12 utfallssteg (halva kroppsvikten på stången).

Kör, bara kör!

HÅLL IHOP

Hör gärna av dig till någon syster eller broder som behöver extra stöd. Tack alla för er insats! 🎗
Rekyl
You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway