UkrainaKaminen - Svenska företag i samverkan

Med anledning av det eskalerande kriget i Ukraina har vi tillfälligt skiftat fokus mot att med de få resurser vi har stötta Ukraina – Stödet har i huvudsak varit att köpa och skicka ner förnödenheter och utrustning – Dock ej krigsmateriel. Det som nu sker är att el- och värmeinfrastrukturen systematiskt förstörs av Ryssland. Resultatet blir förödande för civilbefolkningen. Ingen värme, och ingen mat kan tillagas.

Vi på REKYL har därför valt att dra igång ett projekt för att konstruera och tillverka vedkaminer som tillverkas i Sverige och fraktas ner till Ukraina för vidare spridning till behövande. Vi har gjort ett upprop och har nu ca 45 företag i vår databas som kan bidra med komplett tillverkning, komponenter, emballage och logistik. Teoretiskt sett kan vi tillverka tusentals kaminer. En del bolag är börsnoterade, andra är småföretag. En del vill synas i projektet, andra vill vara anonyma. Gemensamt för alla är att de ställer upp idéellt.

Platta paket – snabb och enkel tillverkning
För att minska fraktvolymer och ha ett så lite handpåläggning som möjligt, har vi valt att konstruera en kamin som skickas platt och monteras ihop utan verktyg. Som skorsten kan man egentligen ta vad som helst, det är uppfinningsrikedomen som får avgöra.

Kaminerna kommer att tillverkas i plåt från 0.7 – 2 mm och stosen i 2 mm. Stosen behöver svetsas ihop med en fästplatta. Bilden till höger är illustrativ, den färdiga kaminen kommer att skilja sig något från skissen.

Det finns plats för dig och ditt företag i projektet Ukraina Kaminen.

Vill du vara med? Vi behöver få fatt i mer rostfritt stål till kaminerna, från 0,7 till 2 mm. Vi behöver även hitta mer rör till stosen, vi räknar med att stosen är ca 10 cm och en ytterdiameter på ca 7 cm. Således räcker 1 meter rör till tio kaminer.

För att vi ska kunna klara av att projektleda Ukraina-Kaminen har vi skapat en databas med leverantörer. Gå in här: https://forms.gle/SwbXQanNcDbZhCbi7
Fyll i vad du kan bidra med.

Ange även om ni vill vara anonyma eller synas i projektet. De som vill vara synliga kommer vi också att ge cred i våra kanaler, för vi vill visa att företag löser ut problem i samhället, i det här fallet Ukraina.

Vi kontaktar dig sedan.

Rekyl
You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway