• Inga produkter i varukorgen.

KALLA KRIGET

The Original Mic Drop

TVEKAN DÖDAR - NYTT I BUTIKEN

Spioner, proxykrig, hemliga nummerstationer och stormaktshybris. Kalla kriget hade alla ingredienser för att hålla spänningen på gränsen till outhärdlig. Den här kampanjen vår tolkning av en era som format flera generationer.

KALLA KRIGET

Skarpa insatser

Ubåtsjakten pågick kontinuerligt under Kalla Kriget. Men det vara bara vid ett tillfälle en ubåt officiellt bröt ytan på svenskt vatten, och det var när en ubåt av Whiskey-klassen gick på grund utanför.

Militär upprustning

Världen var uppdelad i två läger och det enda som hejdade en storskalig konflikt var den ständigt eskalerande terrorbalansen och mer eller mindre lyckad diplomati. 

Även Sverige som satt på läktaren blev snabbt en pusselbit i det geopolitiska spelet som pågick. 

Underrättelseinhämtning mot landet pågick dagligen och fiendes anfallsövningar formade invasionsförsvaret som successivt även letade sig ut i samhället. Här lades grunden till totalförsvaret där varje individ och varje samhällsfunktion räknades in, även våra företag hade en roll i att bidra till vår försvarsförmåga. 

Insatserna var skyhöga när kärnvapenarsenalerna växte för varje dag och sett i backspegeln ska vi vara tacksamma för att det aldrig gick över styr. 

GAMLA SKOLAN

Landet rustade, pojkar blev inkallade till allmän värnplikt och incidentberedskapen klöv ljudvallen med jämna mellanrum när Draken och Viggen flög lågt och fort för att avvisa fientlig aktivitet i luften och till sjöss. 

I främsta linjen stod jaktflyget, Kustjägarna och Flottan. Men kampanjen speglar andan som rådde på den tiden. Det var varken bättre eller sämre då, men det var annorlunda. I vanlig ordning blandar vi vilt mellan allvar och glimten i ögat. 

KALLA KRIGET PÅ INSTAGRAM

This message is only visible to admins

Please connect a business account on the Instagram Feed settings page in order to display hashtag feeds
Please see this post for more information.

Rekyl
You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway