First Responder

BLÖDNINGSKONTROLL

Nästa utbildning 30/9

Välkommen till vår livräddande utbildning First Responder – Blödningskontroll – stärk din förmåga att rädda liv och bidra till totalförsvaret.

Att kunna stoppa en livshotande blödning är kritiskt för att rädda liv. Sekunder räknas när kvalificerad vård är minuter från att anlända.

Den som är först på plats med rätt kunskap och rätt utrustning kan ha en avgörande roll.

First Responder – Blödningskontroll är framtagen av REKYL, Dr. Rickard Ånell och Danny Regner.  Rickard är läkare, forskare på KTH, major och har en bakgrund som medicinskt ansvarig för svenska specialförband. Han har varit med att ta in Tactical Combat Casaualty Care (TCCC) till Försvarsmakten. Danny är sjukvårdsofficer och sjuksköterska. Utbildningen sker i samarbete med OneMed, Adcuris och FMJ.

 

First Responder

Du kommer få en översikt av den materiel som används för att ta hand om en livshotande blödning. Du kommer att sätta tourniquet på dig själv och en annan person. Vi övar med CAT (Combat Application Tourniquet) då det är den tourniquet som har medicinsk evidens och används av Försvarsmakten. Du kommer också att få genomföra tamponering med gasväv och sätta förband. Det här görs med dockor som också simulerar pulserande blod för att ge en mer realistisk bild av vad som krävs. I gruppen övas även förflyttning av skadad till säker plats.

Vill du lära dig avgörande färdigheter som kan göra skillnad i nödsituationer?

First Responder – Blödningskontroll vänder sig till både civila och alla som arbetar inom vård, region och kommun som vill öka sin beredskap. Men även till personer som har en roll i totalförsvaret, t.ex Hemvärnssoldater.

Ytterst är det omvärldsläget som dimensionerar vilka livräddande kunskaper som behövs, men kunskapen är också högst användbar på arbetsplatser och för jägare.

Utbildningen är vetenskapligt förankrad och skapad för att ge dig kunskapen och självförtroendet att agera snabbt och effektivt när det verkligen gäller.

Kunskap och praktisk erfarenhet ökar handlingsfriheten och självförtroendet att agera. Utbildningen ger även en viktig mental beredskap och utrymmet att improvisera.

På samma sätt som med HLR, som många kan utföra idag, så gör vi nu kunskapen om hur man stoppar en livshotande blödning tillgänglig för alla. 

Genom praktiska övningar och simuleringar kommer du att lära dig att snabbt identifiera olika typer av blödningar och tillämpa rätt tekniker för att kontrollera dem. Du kommer att få insikt i vilken utrustning som används inom livräddning och få möjlighet att träna på deras användning under handledning av våra erfarna instruktörer.

Du kommer att stärka din individuella förmåga att rädda liv och bidra till ett starkare samhälle.

Anmäl dig till vår utbildning och bli en viktig länk i den livräddande kedjan. Du kommer att kunna göra skillnad!

Datum

30 september 09.00-13.00 – Platserna släpps inom kort, skriv upp dig på listan så skickas mejl när vi öppnar bokningen

Plats 

First Responder Blödningskontroll arrangeras hos FMJ i Stockholm

Fabriksvägen 8, 171 48 Solna

Parkering finns utanför FMJ och i området

Betalning
Betalning sker med kort, banköverföring eller mot faktura i kassan. Väljer du kort reservas beloppet.

Samarbetspartners

OneMed

https://www.onemed.se/

Adcuris

https://adcuris.se

FMJ Shooting Range

https://www.fmjskytte.se/

Övningsplats övriga Sverige

Kontakta oss på hq@rekyl.org

Köpvillkor

Köpet av eventet är bindande. 

Skulle eventet flyttas kan du om du vill få pengarna tillbaka, men du också välja att behålla din biljett till ett senare tillfälle. 

Du kan sälja din biljett vidare, då behöver vi veta vem som tar över.

Genomförda utbildningar

Stockholm – FMJ: 26/8 2023

First Responder_Förberedande kursmaterial

Rekyl
You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway